Pulpe cu cartofi si gogosar la cuptor

de Rocsi in Pui, 13 Oct 2011 | 11934 vizualizari

 

Daca tot avem atatea legume pe piata ,imi place sa le folosesc la mancaruri pentru ca dau un gust deosebit!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 1 gogosar
  • 3-4 cartofi
  • 5-6 ciupercute(astea sunt optional.aveam desfacut un borcan de ciupercute si am zis sa le folosesc)
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 canita mica de vin rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe cu cartofi si gogosar la cuptor:

Spalam pulpitele de pui.

Le stergem cu un servet de bucatarie de surplusul de apa ,apoi le taiem in doua.

Gogosarul il curatam de seminte si il taiem cubulete.

Cartofii ii curatam ,ii spalam si ii taiem in 4-6 bucati(depinde cat sunt de mari).

Spalam si ciupercutele si le taiem in 2 sau in 4 bucati.

Curatam usturoiul si il taiem feliute.

Luam o tava si o ungem cu ulei.

Asezam pulpele in ea si le condimentam cu sare,piper si busuioc.

Punem gogosarul taiat .

Pe deasupra asezam bucatile de cartofi(pe care ii presaram cu sare )si ciupercutele.

Pasta de tomate o amestecam cu pasta de gogosari si cu vinul(mai punem cateva linguri de apa daca este prea groasa pasta) si o turnam in tava ,peste toate ingredientele.

O acoperim cu staniol,pe care il gaurim cu o furculita,din loc in loc.

Incingem cuptorul.

Bagam tava in cuptor si o lasam acolo pana pulpele sunt bine facute.

Ultimele 10 minute descoperim tava si lasam sa se rumeneasca putin puiul.

Cand este gata scoatem tava si presaram patrunjel verde,tocat marunt.

Asezam pe o farfurie o portie si servim!!!

Sa aveti pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe cu cartofi si gogosar la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

Kori 1

16.10.2011, 23:30

yaaam ce delicios arata si ce de culori, arta, nu alta

Rocsi 1

17.10.2011, 11:00

multumesc kori

mihaelar63 1

24.11.2011, 15:11

Parca eu am facut-o asa bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu cartofi la cuptor